Azért vettem kelbimbót, mert megláttam hogy akciós, és rögtön eszembe jutott ez a recept; és még meg is találtam, így elkészülhetett :))) Csak a fele kelbimbóm kellett hozzá, így a másik fele a fagyasztóban várja, hogy leves legyen belőle :)
Habkönnyű kelbimbós lepény
Hozzávalók:
- 25dkg kelbimbó
- 2dl tej
- 1 dl tejszín
- 4 tojás
- 5dkg vaj
- 1 ek liszt
- só
Elkészítés:
A megpucolt kelbimbókat főzzük meg sós vízben, csöpögtessük le, és öntsük egy tűzálló tálba. A vajat olvasszuk meg, keverjük hozzá a lisztet, a tejet, a tejszínt, a tojásokat, sózzuk meg, majd alaposan keverjük össze a folyékony tésztát, és öntsük a kelbimbókra. A tűzálló tálat tegyük a sütőbe, és 180°C-on süssük kb. 40 percig. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.