Szuper vendégváró finomság, a maradék pedig másnap reggelire/ uzsonnára való :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 70 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 db kefír
- 1 dl olaj
- 2 ek. cukor
- 1 kocka élesztő
- margarin
- sajt
- sonka
A töltelékhez:
Elkészítés:
- Élesztőt megkelesztjük, a hozzávalókkal összegyúrjuk.
- 8 kis cipóra felvágjuk.
- Az egyik cipót kerekre nyújtjuk, megkenjünk 1 db ráma és 1 ek só habos keverékével, megszórjuk sajttal.
- A másik cipót is kinyújtjuk és ráhelyezzük a már megkent tésztára. Nyújtófával rányomjuk, 8 felé felvágjuk, és szélesebb részével föltekerjük, és tepsibe rakjuk. Itt vannak változatok, meg lehet szórni apróra vágott gépsonkával, vagy egy darabban beletenni, ahogy én csináltam. Főleg a fiúk szeretik, ha van benne egy kis husi :)))
- A feltekert kis kifliket 1 órát hagyjuk állni, a tetejét tojással megkenjük, ízlés szerint megszórjuk sajttal, szezámmaggal, vagy amivel csak szeretnénk :)
- 200°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Frissen a legfinomabb!!!
Macipoci a facebookon :)