Az alcím pedig csavart finomságok uzsira, mikor mit csinálok éppen a levelestésztából :)
Mindkét sütire igaz, hogy lehet belőle sok picit csinálni, és akkor remek partifalat, vagy lehet belőle kevés nagyot, és akkor el lehet csomagolni tízóraira, persze a kicsit is el lehet csomagolni, de ha úgyis egy ember eszi meg, minek csavargassak olyan sokat, ugye...
Hozzávalók:
- 1 csomag levelestészta (lehet fagyasztott, ez némi előrelátást igényel, hogy az ember időben kivegye a fagyasztóból, plusz ki kell nyújtani, ezért én a sima hűtöttet preferálom, ami már ki is van nyújtva)
- töltelék: pármai sonka szeletelve, vagy virsli
- 1 db tojás felverve
- szezámmag
Elkészítés:
- A levelestésztát kinyújtjuk, és felvágjuk pármai sonka szelet méretűre/kis kockákra. A párma sonkát ráfektetjük a pármaisonkaméretű szeletekre, és egyszerűen megcsavarjuk, majd ezzel a lendülettel egy tepsibe rakjuk. A kis négyzetekbe megfőzött, felvágott virsli darabokat teszünk, és kis kiflit tekerünk belőle, ami szintén mehet a tepsibe.
- A felvert tojásokkal megkenjük a tetejüket, ha nincs ehhez külön ecset, kiskanál is jó. :)
- Megszórjuk szezámmaggal, ami szépen beleragad a tojásba.
- 200°-on 15-20 perc alatt, ki mennyire barnán szereti, készre sütjük. Több napig eláll légmentesen csomagolva.