Ez az egyik finomság, ami Húsvétkor készült. Vendégségbe vittük, csak úgy ahogy volt, a formában, könnyen elkészíthető, könnyen szállítható, és nagyon finom is (1 szelet maradt belőle miután felvágtuk:))
Kukoricapelyhes túrótorta
Hozzávalók:
- 10dkg vaj
- 15dkg étcsoki
- 15dkg kukoricapehely
- 25dkg túró
- 10dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 4 dl tejszín
- zselatin
- 1 db őszibarack konzerv
Elkészítés:
- A vajat és a csokoládét mikróban vagy forró víz felett megolvasztjuk, a kukoricapelyhet egy zacskóban sodrófával összetörjük. Jól összekeverjük, és egy lapos talpú pohárral egy kapcsos tortaforma (d=26cm) aljába nyomkodjuk.
- A tejszínt habbá verjük, a túrót elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal. A zselatint a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük, és kevergetve hagyjuk kihűlni. A barackokat lecsöpögtetjük, és apróra felszeleteljük.
- A tejszínt, túrót, zselatint és a gyümölcsöket összekeverjük, és a tortaformába öntjük. Lesimítjuk a tetejét, és hűtőben egy éjszakát hagyjuk dermedni.
- Tálalás előtt a tetejét maradék kukoricapehellyel díszítjük, és egy éles késsel a formát körbevágjuk, hogy amikor a keretet lekapcsoljuk, könnyedén elváljon a tortától.