Végre megtaláltam a fotókat :)
Tavaly mint már ugye írtam, volt finomságnak csúsztatott palacsinta, ami azért nem volt jó, mert a maradékot haza kellett utaztatni, ezért idén nem is csináltunk édességet :DDD
Viszont a főétel könnyen előállítható kétszemélyes adagban, ami nagyon praktikus annak aki picit ünnepel a párjával, aztán országon keresztül kasul utazik rokonokat látni :))
Kacsacomb aszaltszilvás-vörösboros mártással, hercegnő burgonyával
Combot három darabot vettem, ami pont belefért a mini tepsimbe, és amit ketten pont megettünk. Maga a kacsa sütése nem volt extra, sóztam és fokhagymával tűzdeltem.
Mivel én kifejezetten nem szeretem a száraz húsokat, (persze ez a kacsára nem igaz) ezért kifejezettem szeretem a mindenféle mártásokat :D és ha már szeretem a mártást, miért ne ehetnék a kacsához is, ugye. Az idei menühöz is (ami már igazából szintén tavalyi, ez meg a tavalyelőtti :D ) csináltam mártást, és az is isteni lett.
Szóval a mártáshoz az aszalt szilvát 1 éjszakára beáztatom a borba, hogy megpuhuljon. Aztán már csak meg kell főzni a borban (kis vízzel lehet hígítani) ízlés szerint fűszerezni, aztán keményítővel besűríteni.
A hercegnő burgonya szintén nagy kedvenc, ennek a fő oka egyébként hogy a kedvenc vendéglőmben egy időben volt egy pontosan ilyen névre hallgató étel, ami a kedvencem volt, szóval az ötlet tőlük jött. :)
Azóta viszont nem is csináltam, mert a kinyomó készülék, amivel a kupacokat képeztük, úgy elvágta Csabi kezét, mint a sicc :D azóta vettem egy újfélét, lehet majd azzal kipróbálom.
Szóval így nézett ki:
És a hangulat: