Többször rendeltünk már szusit a Wasabitól, és mentünk el étterembe (a Planet szusiba, amiről majd írok egy külön posztot, mert megérdemlik), hétvégén azonban egy sokkal szórakoztatóbb módot választottunk: négy fős csajos esténk fő attrakciójaként otthon vállalkoztunk maki tekercsek elkészítésére, az alapanyagokat a Culinaris-ban, illetve szupermarketekben vásároltuk be. Az este fő tapasztalatai, hogy együtt otthon szusit csinálni nagyon vidám dolog, és tényleg nem kell sok rizs hozzá :)))
Mindenki elkészítette a saját tekercsét, és még többet is, ami nem volt bölcs dolog, mert aztán a sok maradék jól ránk romlott, bőven elég emberenként egy, 6 részre felvágott tekerccsel számolni. A nori lapra terített rizsre halmoztuk a kívánt hozzávalókat, amik között volt lazac, surimi, avokádó, kaviár és krémsajt, az eredmény valami ilyesmi lett:
Ezután nagyon ügyesen feltekertük a lapot, próbáltunk rá ügyelni, hogy középre kerüljön a töltelék, majd vizes késsel csíkokra vágtuk. Tényleg érdemes mindenkinek kipróbálni a tekerést, sokkal jobb érzés a ,,saját" makit elfogyasztani :) Persze a legfontosabb rész, a kóstolás még hátravolt, ami olyan jól sikerült, hogy mire leültünk a kész tekercsek mellé enni, már mindenki halálosan jól volt lakva. Persze azért nagyon jól nézett ki a sok kis maki együtt, készült mindenféle, és Heinz szójaszószba tunkoltuk, ami szerintem nagyon finom; maradt belőle másnap ebédre is, az élmény pedig örökre a miénk :)