A tortán kívül voltak még nagyon rózsaszín nagyon cuki muffinkák is. A cukorgyöngyöt az Ázsia boltban vettem a Fővám téren, a királylányos kapszli pedig itthon volt :D De azt is láttam ám az Ázsia boltban (és ha nem említettem volna, marcipánt is mindig ott veszek).
Mivel a torta übercsokis volt, a muffinok sima egyszerű alaptésztából készültek. A tetejére porcukorral kikevert és színezett mascarponét kentem, abba nyomkodta Évi a cukorgyöngyöket :)
Fahéjba forgatott muffin
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1,5 dl (15 dkg ) kristálycukor
- 10 dkg vaj, vagy margarin
- 4,5 dl (27-28 dkg) liszt
- 1 púpozott kiskanál sütőpor
- fél kiskanál só
- fél mokkáskanál citromhéj
- 1,5 dl tej
A forgatáshoz:
- 12 dkg vaj, vagy margarin
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 15 dkg kristálycukor
Elkészítés:
- A tojást a cukorral jól kikeverjük, a puha margarint hozzáadjuk.
- A lisztet a sütőporral, sóval, reszelt citromhéjjal összeforgatjuk, és hozzáadjuk a kikevert cukorhoz.
- Beleöntjük a tejet is, és jól kikeverjük.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 28 percig sütjük.
- Ha kész, azonnal olvasztott margarinba mártjuk, majd fahéjas cukorba forgatjuk.(ez az ami most kimaradt, és ment a mascarpone, de érdemes így is kipróbálni, mert isteni :) ez nálam egy alap süti, ha gyorsan kell lehengerlően jót csinálni:)