Ez egy nagyon egyszerű és bazigyors desszert, ráadásul egészen lájtosnak mondható :)
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1.5dl tej
- 0.5dl tejszín
- 12dkg liszt
- 4dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 20 dkg magozott meggy
- vaj és cukor
Elkészítés:
- A tej kivételével minden hozzávalót egy tálba mérünk, csomómentesre elkeverjük, majd a tejjel felhígítjuk.
- Egy kerek formát vajjal kikenünk, kristálycukorral megszórunk, majd beleöntjük a masszát, és beledobáljuk a meggyeket. Szerintem erre a legpraktikusabb a kapcsos tortaforma :)
- A formát olyan tepsibe állítjuk, ami félig van vízzel, és 170°C fokon remegősre gőzöljük, majd langyosan vesszük ki a formából.