A házibuli (egyik) sztárja :))
Hozzávalók:
- 20dkg étcsoki
- 10dkg tejcsoki
- 10dkg Rama sütőmargarin
- 1 tojás
- 1.5dl kristálycukor
- 1csomag vaníliás cukor
- 1 kis pohár tejföl
- 3.75dl finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- fél kiskanál szódabikarbóna
- csipet só
Elkészítés:
- A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk, vagy vajazzuk-lisztezzük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- Az étcsoki felét és a tejcsokit a margarinnal 1 lábasban felolvasztjuk. Az étcsoki másik felét kis darabokra vágjuk.
- A tojást, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, elektromos habverővel 3-4 perc alatt. Az olvasztott csokit és a tejfölt hozzáadjuk, elkeverjük.
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és csokidarabokat összekeverjük, és a folyékony részbe dolgozzuk.
- A masszát egyenlően elosztjuk a muffinsütő mélyedéseiben (kb 2 ek/lyuk), és 180°C-on 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd rácson teljesen lehűtjük.
- A tetejét díszíthetjük olvasztott csokoládéval, díszítőcukorral.
Másnap reggelire is nagyon finom egy pohár tejjel :)
A recept forrása: Príma konyha magazin Extra: A LEGJOBB MUFFINOK