Vagyis Martina csodás receptje, amiből nekem lett padlizsánkrémem :D
Nagyon régóta készültem kipróbálni, amikor megkaptam ezt a receptet, igazán egyszerű és nagyon finom, viszont némi idő kell hozzá, szóval ne reggeli előtt 10 perccel fogjunk hozzá az elkészítéséhez. :)
Hozzávalók:
- 4-5 db padlizsán
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma (én 5öt tettem bele, mert imádom)
- só, bors
- olívaolaj
- mustár
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A padlizsánokat egészben egy tepsire rakjuk, sütőpapírra. Jól meg kell szurkálni őket, különben felrobbanhatnak, és akkor lehet sütőt pucolni, arra meg ki vágyik... 190°-on kb. egy óra alatt megsülnek; akkor vannak kész, ha kívülről már konkrétan szénné égtek. A padlizsánok mellé megy a félbevágott paprika, ami akkor lesz kész. amikor a padlizsán. :)
- Miután picit vártunk, hogy a sült zöldségek ne égessenek meg, elővesszük a turmixgépet, és beledobáljuk a hozzávalókat. A padlizsánokat kettévágjuk, és egy kanállal kikotorjuk a puhára sült belsejüket a héjukból. A paprikák héját lehúzzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és nyersen hozzáadjuk a sült zöldségekhez; a fokhagymagerezdekkel egyetemben. Ízlés szerint adunk hozzá mustárt és fűszereket.
- Az egészet jó alaposan összeturmixoljuk, és közben adagoljuk hozzá az olívaolajat, amennyit felvesz, ez kb. 1 dl.
- A kész krémet zárható műanyag dobozba töltjük, és berakjuk a hűtőbe. Nekem ekkor még annyira bántotta a szememet a hagyma, ami benne van, hogy folyt a könnyem :) szerencsére ez reggelre elmúlt, a krém szépen kihűlt és megszilárdult, pirított sajtos bagettel ettem, és ezt reggelizem azóta is (5. napja :).